GRATIS FRAGT OVER 499,- / ELLERS 35,-
1-2 DAGES LEVERING
14 DAGES RETURRET

Havaianas

Havaianas blev grundlagt helt tilbage i 1962 i Brasilien, og har siden da været et stort hit verdenen over. Sandalerne fås i dag i mange forskellige farver - se vores håndplukkede farver her på siden.

Havaianas - den originale badesandal

Havaianas blev grundlagt i Brasilien helt tilbage i 1962, hvor de producerede sandaler der var baseret på den klassiske japanske sandal, kaldt Zori, hvis sål var lavet af strå fra rismarkerne. Det er også derfor at Havaianas, som man kender dem i dag, stadigvæk har en gummisål med tekstur som riskorn. Tro det eller ej, så var det faktisk Havaianas der opfandt gummisandalen - allerede i 1966 tog de nemlig patent på en gummisandal med to paralelle stropper, som man stadig kender dem i dag.

Originalt blev Havaianas sandaler kun produceret med en hvid sål og en blå strop. I 1969 skete der dog en produktionsfejl, hvilket gjorde at der pludselig kom sandaler med en grøn strop på markedet. Selvom det var en fejl, blev sandalen alligevel sendt på markedet - og det viste sig at være et stort hit blandt forbrugerne. De åbnede derfor pludseligt muligheden for at lave en bredere vifte af farver, og der blev derfor introduceret Havaianas i både sort, gul og brun.

Sandalerne blev hurtigt en del af den brasilianske kultur, og praktisk talt alle ejede et par. Havaianas blev set som en basisvare i Brasilien ligesom ris og bønner var. Derfor blev sandalen også i 1980 anerkendt af selveste finansministeriet, som et produkt der var essentiel til den brasilianske livsstil.

I 1995 introducerede de det første print, som også blev et stort hit og lagde grundstenene for de i dag mange forskellige prints. Gennem 90'erne blev de ensfarvede sandaler mere og mere populære, og der blev derfor introduceret 8 forskellige solide farver i stedet for de klassiske 2-farvede versioner. I dag fås Havaianas Top i over 15 forskellige farver. I slutningen af 1990'erne blev det lille brasilianske flag på stroppen introduceret - dette var i takt med 98 World Cup i fodbold. Det brasilianske hold tabte, men det lille flag på stroppen blev til sin helt egen kollektion, kaldt Havaianas Brasil, som stadigvæk eksisterer den dag i dag.

Først i 1999 blev sandalerne eksporteret til lande som Spanien, Italien, Portugal, Frankrig, USA og Japan - i dag kan man finde de originale Havaianas i over 60 forskellige lande.